Sonarworks Systemwide and SoundID Reference App Latency Problem

Comments

3 comments

  • Avatar
    Zane

    Hi David,

    Thanks for reaching out!

    Sorry to hear you are encountering some trouble with climbing latency. For us to further investigate this issue, can you let me know whether you have used a previous version of SoundID Reference and whether the issue was present with it as well? Could you also mention the version of the driver you are using? Just so we have this information clarified, thank you!

    I see you have also opened a support request in regards to this issue and I will follow up with you in it as well for additional information. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    David Prats Juan

    Hi Zane,

    Thank you very much for your reply.
     
    About your questions:
     
    1. The issue is only present when using the standalone app, not when using the plugin.
     
    2. The issue is present on both apps: the old Sonarworks Reference 4 Systemwide v4.4.9 Build 11 (which I’ve a License) and SoundID Reference v5.2.1.3 (that I’m trying before buy and it will expire in 17 days).
     
    3. I always used the plugin version since I’ve a license. I was trying recently to use the standalone app so I can't be sure if it worked or didn't work well in older versions.
     
    4. I experienced some noises only once, curiously each time I was hitting any key of my iMac wireless keyboard. But I’ve not been able to reproduce this again, so I hope it was something punctual.
     
    5. I’m using a Steinberg UR44 audio interface with the latest Yamaha Steinberg USB Driver v3.0.5 available for my interface. I’ve also tested the new Yamaha Steinberg USB Driver v3.1.1 with the same results (although with this drivers my interface it’s not officially supported it works).
     
    6. The latency seems stable when I’m using other devices as output in Sonarworks. I’ve tried with the built in output of my iMac and a Dell AC511 USB SoundBar and the latency seems stable and not changing too much.
     
    7. The values showed in Latency Sources tab are always stable (Internal Processing 0.0 ms / Output Device 0.8 ms) except “Internal Buffer” which is causing this continual increase in latency each few seconds when using the Steinberg UR44 as the audio output.
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Zane

    Hi David, thanks for your update here! I see you have also updated the support request with this information and I have followed up as well to gather a bit more details. 

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.